Skip to main content

GERÇEK MAKAM GÖNÜLLERDE KURULUR

,
            Hepimiz daha üst konum sahibi olmayı ve daha fazla İnsan tarafından sözlerimizin dinlenmesini ve daha fazla hükmetmeyi isteriz. Bir diğer önemli husus ise bu durumu üstünlük ve itibar sahibi olmanın yegane öğesi zannederiz.
            Düşünelim ki bir role atandık. Bu rolümüz gereği, söz konusu İşletme tarafından bize tanınan temsil ölçüsünde de birtakım formel yetkilere sahip oluruz. O işletmede bizim için oluşturulan kaşemiz ölçeğinde de sorumlu olduğumuz departmanın işlevsel talimatlarını ekip arkadaşlarımıza yöneltir, delege ederiz. Birlikte mesai ürettiğimiz İnsanlar bizim bu talimatlarımızı temsil gücümüz ile paralel olarak takip edip neticelerini sunarlar. Yani burada sadece üst/ast ilişkisi söz konusudur. Ekip elemanlarımıza planlanan işlerin istenilen sürede ve vasıfta gerçekleşmesi bakımından Koordinasyon sağlar, belirlenmiş iş kurallarına uygun mesai yapmaya davet eder ve aksi durumlarda yine belirlenmiş yaptırımları uygulama yetki ve sorumluluğuna sahip oluruz. Kısacası yönetme çerçevemiz belirlidir, hareket kabiliyetimiz ise temsil düzeyimiz ve sahip bulunduğumuz unvan ile sınırlıdır.
            Oysa her daim İnsanların Sevgisine talip olmalıyız.Bir nöbet ile bize verilen sorumluluğu fırsat bilip, ekip üyesi arkadaşlarınızın ve hizmet ürettiğimiz İnsanların  Gönüllerinde yer edinmeyi hedeflemeliyiz.Ekip arkadaşlarımızın sevinçlerini, üzüntülerini paylaşmalıyız.İmkan dahilinde sorunlarını ve beklentilerini paylaşmaya çalışıp,onların bizim için değerli olduklarını hissettirmeye özen göstermeliyiz. Bu düstura uygun ilkeleri benimsemeli ve uygulamalıyız.Bunu başarabilir isek İnsanların Sevgilerini ve Saygılarını kazanarak onların Gönüllerinde Yer Tutabiliriz ki, Gerçek ve Kalıcı ,Sınırsız Etkiye sahip Makam da bu olacaktır. 

GERÇEK MAKAM GÖNÜLLERDE KURULUR” hakkında 2 yorum

  1. Yazınızda belirttiğiniz konu aslında önemli ve güzel bir konu.Çünkü iş hayatında özellikle yönetme yeteneği isteyen işlerde aslında yönetmeden ziyade kişilere saygı ve sevgi gelir diye düşünüyorum.Siz yönettiğiniz kişilere , onların hayatlarına isteklerine saygılı olursanız aslında kişileri sevgiyle yönetmeniz daha kolay hale gelir.iş hayatında yöneticinin elbetteki yaptırım gücü olmalıdır; fakat birlikte çalıştığınız arkadaşlaınıza sevginizi en başta verirseniz o her yaptırımın önüne geçer.Güzel bir konu seçmişsiniz .Kaleminize sağlık.

  2. Merve hanım merhaba,
    Güzel yorumunuz ile katkı yaptığınız için çok Teşekkür ederim.Sevgi ve Samimiyet her daim önemli iki Anahtar.
    Sağlık ve başarılarınızın devamını dilerim.

Bir Cevap Yazın