Skip to main content

Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 9. Devlerin Buluşması Etkinliğine Katıldım

         Konya Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu (EMT) nun sekiz yıldır düzenledikleri ve artık geleneksel hale gelmiş bulunan Devlerin Buluşması etkinliğinin dokuzuncusu 4-5 Mayıs 2017 tarihlerinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonunda gerçekleştirildi.

         Devlerin Buluşması etkinliğiyle :  İş yaşamı, yönetim ve kariyer geliştirme alanlarında sektör temsilcileri ve konularında alan hakimiyeti bulunan davetli konuşmacıların deneyimlerini paylaşmaları  ve böylelikle üniversite öğrencilerinin kariyer  yolculukları konusunda farkındalıklarının ve mesleki gelişimlerinin artması amaçlanıyor.

          Bu yıl gerçekleşen 9. Devlerin Buluşması etkinliğinin teması   ise; günümüz iş ve yönetim güncesi bir başlık diyebileceğimiz  ”Geleceğe Odaklan”  başlığıyla belirlenmiş.

EMT bu anlamlı etkinliklerinde konuşmacı olarak katılma  davetlerini memnuniyetle değerlendirdim.  Bu yıl 9.gerçekleşen Devlerin Buluşması ”GELECEĞE ODAKLAN ” etkinliğine 04 Mayıs günü ‘Kariyer mi bizi mutlu eder, yoksa mutluluk mu bize kariyer getirir” başlığında;

1- Kariyer nedir?
2- Kariyer yolculuğumuzda hangi anahtar noktalar bizim seçimimiz ve yönelimlerimiz için etkilidir?
3- Kariyer okur yazarlığı nedir?
4- Kariyerde sağlam temel nasıl kurulabilir?
5- Mutluluk ne demek?
6- İyilik hali hangi durumlardan besleniyor?
7- Mutluluk yalnızca diğer taraflardan umulan bir olgu mu?
Gibi sorulara öğrenci arkadaşların da düşüncelerine başvurarak ortak cevaplar bulmaya çalıştık. Ayrıca belirtmeliyim ki; Öğrenci arkadaşlarımızın kariyer planlaması ve yönetimi konusunda ilgileri ve konferansa katkıları da oldukça iyiydi.
Bu paylaşımım sırasında  hem Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde görev yapan çok değerli Hocalarımızın, hem de tüm kıymetli Öğrenci arkadaşlarımızın emekleriyle yapılmış hazırlıklar ve örnek ev sahiplikleri çok sevindirici düzeydeydi.
Bununla beraber Endüstri Mühendisliği Topluluğu üyelerinin organizasyonel yetkinlikleri ise, kayda değerdi.       Hocalarımızın mesleklerine olan sevgileri ile genç Mühendis adaylarının coşkuları, öğrenmeye olan ilgilerini yakından hissetmek de benim için elbette çok ayrı bir mutluluk.

 

 

 

 

 

 

Davetlerinden dolayı Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğuna çok Teşekkür ederim.

Paylaşmak sevgidir, berekettir.
Nedim İleri .

Bir Cevap Yazın