Skip to main content

KONUK YAZAR İLKNUR GERDAN SİYALAR KALEMİNDEN: KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İlknur Gerdan Siyalar Biyografi

        İlknur GERDAN SİYALAR, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu.
        2005 yılından itibaren İnsan Kaynakları süreçlerinde aktif bulunmakla beraber, Eğitim sektöründe yer alan aile şirketinde de bir dönem kurma ve geliştirme faaliyetlerini sürdürdü. 10 yılı aşkın süre boyunca çalıştığı İK alanında, çok sayıda mesleki eğitimler aldı. Sağlık, Turizm, Açık Hava Reklamcılığı, Eğitim, Elektronik, Savunma Sanayi, Mühendislik ve Çevre olmak üzere birçok sektörde stajyerlikten, yöneticiliğe İK’nın farklı pozisyonlarında mesleğini yürüttü.
       Şu an Sağlık alanında faaliyet gösteren, Air Tek Mühendislik firmasında İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapmaktadır.

       Ankara İK Grubu’nun kurucularından ve aktif katılımcılarından olması yanında, İnsan Kaynakları Yönetimi alanında, özellikle de işe alım, seçme ve yerleştirme konusunda oldukça deneyim sahibi olan İlknur Hanım, blog açma ve yazma konusunda kendisine esin ve teşvik bakımından katkılarımın bulunduğunu belirttiği e-postası ekinde, ilk yazısını göndermiş ve nedimileri.blogspot.com Konuk Yazar’da yayımlanmasından mutlu olacağını belirtmiş.
       İlknur Hanım’ın çok önemli bir konu başlığında oluşturmuş olduğu değerlendirmelerini içeren yazısını paylaşmaktan ben de son derece memnunum.
       Kendisine çok Teşekkür ederim. Çalışmalarında kolaylıklar ve başarılarının devamını dilerim.

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

         Eski Personel Yönetimi olgusunun değişerek yerini, İnsan Kaynakları Yönetimine bırakması ile Personel Yönetimindeki  “ İNSAN’ın ” maliyet unsuru olma algısı değişmiş, İnsan Kaynakları Sistemi ile birlikte “ İNSAN “ önemli bir girdi haline gelmiştir.
        Bu noktada ayakta kalma becerisini tamamlamış olan İşletmeler, marka değerini sürdürülebilir hale getirebilmek, yönetim, çalışan ve müşteri ayağını kurumsal anlamda da güçlendirme amacına yönelme çabaları bu ihtiyacı da beraberinde getirmiştir.
       Şirketlerde İnsan Kaynakları Depatmanı’nın kurulabilmesi ve sürdürülebilir şekilde yönetilebilmesi, Kurum Yöneticilerinin vizyonu açısından çok önemlidir. İnsan Kaynağının gelişim süreci, insanın önemli bir girdi haline gelmesi ve çalışanların sahip oldukları yetenekler, Şirket gelişim stratejisinin de lokomotifi olmakla beraber, sürecin ana kalemini oluşturmaktadır. İnsana değer veren, çalışan memnuniyetini ön planda tutan ve İK süreçleri ile ilgili stratejik çalışmalar yapan her firma başarıya ulaşır.
       Kurumsallaşma çalışmalarının sağlıklı başlatılıp yürütülmesi yönünde, İK Departmanı’nın tepe yönetimle beslenmesi ve desteklenmesi gerekir. Şirket hedefleri ve kurum kültürü doğrultusunda, İnsan Kaynakları politikasının oluşturularak geliştirilmesi yönünde ki stratejilerin devamının sağlanması, organizasyonel yapının gelişimi ve değişimine destek verici faaliyetlerin sağlıklı yürümesi sadece İK bakış açısı ve çalışmaları ile gerçekleşecek bir bütünlük değildir.
      Kurumsallaşma çabasının zamana yayılarak sürdürülmesi ve değişimin sindirilerek ilerlemesi gerekir. Bir anda olabilmesi mümkün olmamakla beraber, değişimi de Tepe Yönetimin istemesi, bu olguya inanması ve desteklemesi ile yürütülmesi sağlıklı ve beklenen gelişimi de beraberinde getirir. Yönetim, çalışan ve müşteri ayağının çok yönlü geliştirilmesi, istenilen seviyeye getirilmesi, Mutlu Yönetim, Mutlu Çalışan ve Mutlu Müşteri profili için proaktif düzenlemeler yapılması ve kalıcı olması sağlanmalıdır.
        Kendi sektöründe şirket nerede, rakiplerine göre kaçıncı sırada, hangi yönü güçlü, hangi yönü zayıf, hangi yönü fırsat, hangi yönü tehdit oluşturabilir, durumu ile ilgili sektörel analiz yapılarak dış pazarda da diğer rakiplerine göre yatırımlarının geliştirilmesi, fark yaratılması ve marka değerinin kalıcı olması için tüm verilerin gözden geçirilmesi, doğru sonuçlar bulunarak gerçekleştirilmesi yönünde çabaların artırılması gereği, bütünsel anlamda söz konusu olmalıdır.

KONUK YAZAR İLKNUR GERDAN SİYALAR KALEMİNDEN: KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ” hakkında 5 yorum

  1. Nedim Bey merhaba,

    Değerli sözleriniz, süreç içerisinde ilk yazımın oluşmasındaki teşvik ve heyecanıma ortak olmanız, bu yolculukta devam ederken değindiğiniz gibi , " Paylaşmak sevgidir, berekettir " sloganınızla kattığınız değer ve benim de hayat prensibim olan ömür boyu öğrenme ilkem doğrultusunda, hiçbir zaman olduk durumuna gelmeyip, her gün yeniden öğrenme ve sunma heyecanımızla birlikte, değer katarak ve alarak yaşama sevincimizi yansıtmak en güzel mutluluk sanırım. Katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarak, başarılarınızın devamını diliyorum.

    İlknur GERDAN SİYALAR

  2. Merhaba İlknur hanım çok Teşekkür ederim.
    Konuk Yazar yazınızın içeriğine bir göz attığımızda sizin alanınızdaki deneyiminize ilişkin tınının hemen fark edilmemesi mümkün değil.
    Dolayısıyla bu deneyimlerinizin sahaya aktarılması için en uygun yöntem ise hiç kuşkusuz yazıp paylaşmanız ve birikiminizin gerçek değeriyle taçlanması yanında bu yolculukta henüz rehberliğinize ihtiyacı olan değerli İnsanlara ışık olması.
    Bu manada bir nebze katkım bulunmuşsa çok şükür bin şükür derim.Hem üreten kıymetli bir İnsana esin kaynağı oluşturabilmek hem de bu paylaşımdan değerli İnsanların faydalanmasına vesile,köprü olabilmek.
    Benim için de bu gelişme çok mutluluk ve onur verici bir durum.
    Sağlık ve başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.

  3. Merhaba Nedim bey değerli paylaşımlariniz icin cok tesekkur ederim. Sizin bir sloganiniz var Paylasmak , sevgidir , berekettir benim icin cok yol gösterici cumleler bunlar cok sagolun yureginize sağlık.

  4. Merhaba Seval hanım çok Teşekkür ederim.Seval hanım Paylaşmanın güçlü Sevgisi ve Bereketi işte böyle bir şey olsa gerek..Sizler gibi değerli genç İnsanların bu sloganımı hatırda tutup bu kadar içtenlikle değerlendirmelerde bulunması ve bu paylaşımlarımdan faydalandığını belirtmesi benim için çok sevindirici. Dolayısıyla gerek birikimlerimi gerekse deneyimlendiğimİ düşündüğüm alanlardaki çıkarımlarımı henüz bu farkındalık aşamasına ulaşmamış ve bu konulara ilgili olup ihtiyaç duyabilecek değerli İnsanlara ufak da olsa bir ışık, bir nebze katkı olması ümidi ve niyetiyle bildiğiniz gibi uygun platformlarda paylaşmaya çalışıyorum.Bu yaklaşımı herkese de öneriyorum çünkü bu bir tutku ve sevgi aynı zamanda..Neticesi de sizlerin bu kıymetli geri bildirimlerinizle gelen mutluluk.
    Sağlık ve başarılarınızın devamını dilerim.

Bir Cevap Yazın