Skip to main content

HEP ÇALIŞMAK ÇOK ÇALIŞMAK DEMEK DEĞİLDİR.


          Birçoğumuzun bildiği bir hikaye vardır.Hikaye bir orman köyünde geçmiş.Üç arkadaş her sabah aynı saatte orman işletmesine gider ve odun yapmak üzere ayrılmış tomruklardan  satışa hazırlanmak üzere kışlık odun yapmaya koyulurlarmış.
            Üç arkadaştan biri zaman zaman ortadan kaybolurmuş.Diğer iki oduncu ise bu durumu fark etmelerine rağmen pek kayda değer bulmazlarmış.Hem herkes yaptığı odun miktarına göre ücret alacak o halde kendisi bilir diye düşünürlermiş.Bir süre sonra bu iki arkadaş diğer oduncu arkadaşlarının yaptığı odun istiflerinin nerdeyse her ikisinin yaptığı odunlara denk gelecek kadar büyüdüğünü fark edince derin bir hayrete düşerler.Hatta ara ara yok olup ortada görünmeyen de bu arkadaş. O halde ne yaptı ?.nasıl oldu da bu kadar odun yapabildi diye  düşünmekten  kendilerini alamazlar..Gün ışıdığında beraber geliyoruz,akşam karanlık çokünce yine beraber evlerimizin yolunu  üçümüz birlikte tutuyor ve ayrılıyoruz.Diğer zaman aralığı ise zaten zifiri karanlık buraya o ara  gelinse de çalışabilmeye imkan yok diye fikir yürütmekten  bu defa çalışamaz olurlar.Nihayet ikisi de diğer arkadaşlarına içlerini kemiren bu konuyu açıp bu durumun nasıl olduğunu sormaya karar verirler.Arkadaş ne yaptın nasıl başardın da bu kadar bizim ikimize yakın iş çıkardın?. Bu işin sırrı nedir ? doğrusu çok merak ettik derler.Arkadaşları da önce onları içtenlikle dinler ve hele bir  oturun bir soluklanın der.Sonra açıklamaya başlar.Aslında pek de fazla bir şey yaptım sayılmaz.Sadece sizden farklı olarak ara sıra mola verip BALTAYI BİLEDİM,bu suretle de daha sonraki aralıkta daha çok odun yapabildim der. Ve bildik hikaye böylece bir kez daha hatırlanır.
            İş ve çalışma ortamlarında bu hikayenin hatırlanmasına ve de buna uygun hareket edilmesine zaman zaman ihtiyaç duyulduğu aşikar.Sürekli iş yapmak elbette çok üretmek ve dolayısıyla da çok çalışmak anlamına gelmiyor maalesef.Bu noktada önemli olan işin belirlenen zaman dilimine bağlı kalınarak en iyi şekilde ikamesi. Hem İnsanın işi hayatındaki rollerinden sadece bir tanesi.İnsanın diğer rollerine de gerektiği ölçülerde zaman ayırması ve diğer (anne,baba,eş,akraba,komşu vb.)rollerinin de gereklerine uygun davranması işindeki verimliliğinde de en önemli katalizör destek unsuru.O halde yapmamız lazım gelen mi?.Oduncu amcanın sözüne kulak vermek ve arada sırada   MOLA VERİP BALTAYI BİLEMEK.
             Paylaşmak  Sevgidir,Berekettir.    

Bir Cevap Yazın