Skip to main content

Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi ve İyi Yönetişim İlkeleri Nelerdir?

İnsan Kaynakları Yönetimi alanında günümüzün İK güncesi konumunda bulunan Stratejik İK ve Yenileşim konularında sürekli yeni araştırmalar yapılmakta olduğunu hepimiz okuyor ve duyuyoruz.Dolayısıyla bugün gerçekleşen değişimin yönetilebilmesinin çok kolay ve mümkün bulunmaması bakımından sürekli daha iyi ve etkili yönetim üzerine çeşitli yaklaşımlar gerçekleşiyor.
Bununla beraber bugünkü yönetim gerekleri Stratejik yönetim olsun, Stratejik İKY olsun yalnızca uzun dönemli öngörü ve bu öngörülere dayalı planlamalar ile yeterince istenilen sonuçlara erişimi mümkün kılamıyor.Değişimin hızını yakalayabilmek için aynı zamanda sürekli izleme ile sağlıklı veri yönetiminden beslenecek güncelleme ve revizyonların etkin şekilde sağlanması gerekiyor.
Netice olarak İK’nın işletmelerde yalnızca öngörülen görev tanımlamalarına bağlı ikame yerine, artık oyunun içinde aktif olmakla da yetinmeyip aynı zamanda oyun kurucu olması gerekiyor. Yoksa İşletmelerde Stratejik ortaklık yalnızca misyon tanımına eklemekle ne yazık ki sağlanamıyor. İnsiyatif kullanıp işletmelerin yönetim sisteminde kaldıraç olabilen bir İnsan Kaynakları Yönetimi anlayışının benimsenip sergilenmesi, bu manada gerçek stratejiyi oluşturuyor.
Aşağıda ”Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi ve İyi Yönetişim İlkeleri Nelerdir?” konulu yazıma ait link yer almaktadır.
https://hrdergi.com/stratejik-insan-kaynaklari-yonetimi-ve-iyi-yonetisim-ilkeleri-nelerdir
Keyifli okumalar dilerim.
Paylaşmak sevgidir, berekettir.
Nedim İleri

Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi ve İyi Yönetişim İlkeleri Nelerdir?” hakkında 2 yorum

  1. Çok önemli bir konuyu çok güzel değerlendirmişsiniz Nedim Bey, kaleminize sağlık…

    1. Gamze Hanım yorumunuz ve sağladığınız katkı için çok Teşekkür ederim. Sağlık ve esenlik temennilerimle,

Bir Cevap Yazın