Skip to main content

Organizasyonel Öğrenme Olmadan Organizasyonel Gelişimi Sağlamak Mümkün Müdür?

Bireylerin değişime ve öğrenmeye açık olması bu günün öne çıkan kişisel nitelikler arasında yerini ve önemini artarak sürdürüyor.
Peki bir grupta, bir organizasyonda bulunan bireylerin tek tek bu niteliklere sahip olması o organizasyonun faaliyetlerini başarılı şekilde sürdürmesi ve gelişmesi için yeterli mi? Elbette değil. O halde neye ihtiyaç duyulacak. Entelektüel ve birlikte öğrenme kültürüne sahip organizasyon yapısına.
Şimdi diyeceksiniz ki, Organizasyonun öğrenme kültürü veya entelektüel anlayışı olur mu? Evet organizasyonun bir bütün olarak yakalayacağı momentum (sinerjik beceri bilgi düzeyi) organizasyonda yer alan bireylerin her birinin sahip olacağı bilgi, beceri ve öğrenme seviyelerinin kuşkusuz çok ötesinde bir etkiye sahip. Organizasyonel bakış açısının gelişmiş olduğu bir ortamda yeteneklerin potansiyellerine engel çekilmez ve hatta başarılı olmaları ve potansiyellerini sergilemeleri için yeteneklere alan açılır.
Dolayısıyla organizasyonel gelişim de öncelikle bu şekilde güçlü bir organizasyonel öğrenme kültürüne ve gelişmiş farkındalık seviyesine ihtiyaç gösteriyor.
Bu konuya yönelik olarak iktisadi.org’da yayımlanmış bulunan ”Organizasyonel Öğrenme Olmadan Organizasyonel Gelişimi Sağlamak Mümkün Müdür? ”başlıklı yazıma aşağıdaki linkten erişip okuyabilirsiniz.
Organizasyonel Öğrenme Olmadan Organizasyonel Gelişimi Sağlamak Mümkün Müdür?
Keyifli okumalar dilerim.
Paylaşmak sevgidir, berekettir.
Nedim İleri

Bir Cevap Yazın