Skip to main content

Bireyin Güçlü Kişilik Özelliklerinin Temeli Güven Değil Mi?

Güçlü kişilik özellikleri bireylerin sahip olmak isteyeceği nitelikler olmakla beraber, bu vasıflar ne yazık ki sadece istemekle elde edilebilecek bir durum arz etmiyor.

Biraz doğuştan gelen yani yapısal olma tarafı var. Sonrasında bu nitel alt yapıya sahip olmanın daha ötesinde gelişim ile sahip olunan bu üstün  özelliklerin desteklenmesi önem taşıyor.

Kişilik yapısı içinde oldukça öne çıkan bir özellik söz konusu; o da elbette bireyin  çevresine yansıttığı güvenilirlik  ve güven verme hali. Güvenin içinde neler mi var? Hoşgörü var, tevazu var, sevgi-saygı, sorumluluk var, bağlılık, tutarlılık var, nezaket ve inanılırlık var. Daha ne olsun. Biraz önce değindiğimiz üzere kişilik yapısı içinde oldukça öne çıkan bir güçlü kişilik özelliği: Güven. 

Mesela güven veren bir eğitmen varsa, o ilim ortamında eğitim ve gelişim çok verimli bir akış oluşturacak, iş ortamı kapsamında değerlendirecek olur isek de; güven yayan bir iklim ve liderlik bulunan işletmelerde sorgulayıcı düşünce inavasyon, iş birliği ve güçlü iletişim gibi en üst (21.Y.Y. becerileri) skala beceriler hiç kuşkusuz bu ortamın içinde kendilerini sergileyecek,

Bu önemli kişilik özelliği konusundaki yeni yazım bugün paranomist.com’da yayımlandı. Yazıma  aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Bireyin Güçlü Kişilik Özelliklerinin Temeli Güven Değil Mi?

Keyifli okumalar dilerim.

Paylaşmak sevgidir, berekettir.
Nedim İleri

Bir Cevap Yazın