Skip to main content

Toplantılar liderlik için yeterince etkili bir araç mı?

Toplantı yönetimin kuşkusuz önemli bir aracı. Yönetim günümüzde kısaca bilgi yönetimi demek. Dolayısıyla bilginin toplanması, işlenip kavranması,analiz edilip sentezlenmesi ve nihayet uygulamaya taşınıp değerlendirilmesi için de en çok ortak akla ve misyon ve vizyon etrafında işleyişe ihtiyaç duyulacak.

Fikirlerin herhangi bir hıyarerşiye tabi olmaksızın aynı amaç etrafında ortak bir havuza akıt olması ise toplantının yönetim ve liderlik için etkili bir enstürman ve ihtiyacı olduğuna bir kez daha işaret ediyor. Japon ata sözünde değinildiği gibi hiç birimiz hepimiz kadar akıllı olamayız.

Amaçlara, hedeflere, stratejiler ve alt faaliyetlere ait planlamadan tutalım da bu süreçlerin en iyi şekilde uygulanmasına kadar olsun,organizasyonun sinerjiye ve momentum güçte çalışmalara ihtiyacı bulunacak. Bu çalışmalara ait etkili yönetim aracı konumundaki Toplantı Yönetimi konusunda kritik eşik de zaman yönetimi.
Toplantının önemi ve yönetilmesi üzerine yazdığım ve Kariyer.net İK BLOG’da dün yayımlanan ” Toplantılar Liderlik İçin Yeterince Etkili Bir Araç Mı?” konulu yazıma aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.
Toplantılar liderlik için yeterince etkili bir araç mı?
Keyifli okumalar dilerim.
Paylaşmak sevgidir, berekettir.
Nedim İleri

Bir Cevap Yazın